Кърти е услуга за разрушаване на материали

Кърти е услуга която се предлага на Българския пазар от около 28 г. През годините са се усъвършенствали и фирмите, и инструментите за къртене на бетон, камък и тухла. Останаха малко фирми, които работят с по-слаби електрически къртачи. Предимно се ползват 2-3 марки, които предлагат здрава сила на удара спрямо цена и килограми.

Кърти

Кърти.БГ използва серии на няколко производителя за професионално къртене, рязане и пробиване на дупки. Къртене на стари фаянсови плочки, замазки и другисе налага все повече заради застаряващите панелни жилища. Къртене се налага и за укрепване на стари пострийки. Кърти.БГ събаря стари опасни сгради, козирки, плочи и стълбища. Когато се налага къртене на канали от структурата, предлагаме няколко вида – прецизно рязане и къртене, или само къртене в зависимост от обстановката на обекта и изискванията на клиентите.

Кърти услуги има и в новостроящи се сгради, налага се къртене на сгрешени бетонови стени, фундаменти плочи и др. Когато се кърти нещо опасно, висящо или високо, Кърти.БГ подсигурява всичко необходимо за осигуряване безопасността на персонала и на околните със средста за укрепване на плочи, предпазни мрежи и ленти.

В зависимост от здравината на бетона, който се кърти, подсигуряваме и къртачи на згъстен въздух. Кърти.БГ подсигурява собствен ток на обекти, които не са електрифицирани.

Къртене на отвори за врати и прозорци

Когато променяте архитектурния план на жилището си и отново стигат до къртене на бетон. Трябва обаче да сте много внимателни, не само при къртенето на бетона, за което се изисква комплект от предпазни средства: защитни очила, дебели ръкавици, маска, обувки с метални кубета, къртач, дискова резачка за бетон.

Трябва да сте наясно, че при произволно бутане на стени, избиване на отвори за нови врати или премахване на други елементи от конструкцията на сградата, рискът от нарушаване здравината на скелета на сградата е много висок.

Такъв риск най-често съществува при къртене и рязане на отвори за прозорци и врати, по този начиин се нарушава пространствената якост на сградата. Освен това се влошава съществено сеизмичната сигурност на сградата, особено при хоризонтална съставляваща на земен трус.

Не забравяйте, че съгласно закона при остъкляване на балкон, разположен към първостепенната улична мрежа, можете да изпълните като се снабдите с Разрешение за строеж, издадено от главния архитект на района в общинската администрация, като представите и становище от инженер-конструктор с указания за изпълнението на строежа.

Затова е задължително да се консултиране с инженер конструктор, както правим ние от Кърти БГ – ползваме и услугите на лицензиран инженер за изготвяне на конструктивни становища и предписание за начина на работа.

Нашият съвет е, при пробиване на отвори за прозорци и врати, да се обърнете към нашата къртачна дивизия, за безопасното и адекватно изпълнение на работната дейност. Само така може да гарантирате, че работата ще бъде изпълнена законосъобразно и качествено.