Събаряне на стени от бетон и тухла в София

Фирма за събаряне на стени в София

Фирма КЪРТИ.БГ предлага професионално събаряне на стени в София и региона. Бутане на промишлени бетонови и тухлени стени. Когато се наложи ремонт, то той е свързан не само с обновление на отделни помещения, но и с изменение на планировката им. Препланировката винаги е свързана с частично или пълно демонтиране на стени. Стените се разделят на два вида: носещи (капитални) стени и преградни. Демонтажа на носещите стени е сложен и трудоемък процес, като за неговото осъществяване е нужен проект и разрешение за препланировката. Ако демонтажа на носещите стени се прави без разрешителна  документация, това може да доведе до сериозни последствия и екстремни ситуации. Затова при демонтажа на стените се изисква не само висок професионализъм, но и задължително наличните разрешения за препланиране.

Събаряне на бетонови стени

Доколко преградните стени не носят върху себе си натоварване на други елементи, то техния демонтаж не представлява особена сложност, но все пак се изисква правилен подбор на инструменти за събаряне на стената. Нужно е, както внимание, така и акуратност, за да не се повредят други елементи на интериора. Носещите стени поемат натоварването на преградните стени и горните етажи, затова такива стени не могат напълно да се съборят. При изработка на дизайн за проекта може да бъде предвиден частичен демонтаж на капиталната стена или замяна на части на носещия трегер, който ще поема върху себе си необходимото натоварване. В такива случай се използват професионални фирми за събаряне на стени и трегери в София и страната.

При демонтаж на капиталните стени е необходимо да се предвиди необходимостта от демонтаж на основните комуникации, а също и замазката по стените. Демонтажа на кирпичните стени може да се извърши с ударен чук, а разрушаването на бетонните конструкции става с помощта на елмазно рязане, защото ударното натоварване да не предизвика пукнатини в останалите бетонни елементи, които не подлежат на събаряне.

Премахване на колони и ригели

Процеса е доста скъп. Голямото армиране бързо изхабява дисковете и елмазните канати, като двойно съкращава заложения производствен ресурс. Използвано оборудване – канални триони и стенорезни машини.

Рязане на бетонни стени

Изпълнението на такъв вид услуги изисква различна техника и професионален подход. За стените от пеноблокове, лек бетон и стени с дебелина до 160 мм се използва резак с елмазен диск с диаметър не по-голям от 300 мм. Самият процес е доста шумен за ползване в жилищно помещение и доста прашен. Задължително е използването на вода и професионална прахосмукачка. На строителните обекти при рязането на бетона е по-малко изискването към нивото на шум.

Събаряне на бетонови стени

Елмазно рязане на стоманобетонни стени

Процеса, който се използва е технически сложен. Специалистите, работещи на стенорезни машини, се обучават продължително време, като постоянно се сблъскват с различни сложни ситуации на обекта. Ползването на големи машини в жилищните помещения е крайно не желателно, но при съвременното монолитостроене просто е необходимост. Здравата армировка и голямата дебелина на носещите стени, колоните, ригелите изискват съществени грижи за диска с голям диаметър.

Рязане на кирпичени стени

При елмазното рязане на кирпичните стени избора на инструменти е различен. Леките модели ръчни резаци позволяват да се извърши ряз в дълбочина до 400 мм. Скоростта на рязане не е висока, но напълно достатъчна за изрязване на отвор. При голям обем на работа се изисква крупна стенорезна техника, която по скорост многократно превъзхожда ръчните инструменти.

Във връзка с повишение безопасността и сложността на процеса – демонтаж, следва да се ползват услугите на специалисти, които да ви предоставят проект за препланировка, да оценят сложността на задачата и да ви предоставят грамотна количествена сметка.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*