Демонтаж на покрив от керемиди и дървена конструкция

Демонтаж на покрив в София 0888 67 0000

Време е за ремонт на покрива. Обикновено това е една от най-важните ремонтни дейности по къщата. С други думи – не можете да минете без нея. Рано или късно ще ви се наложи да го направите, особено ако течовете вече са започнали. Наложително е покривът да се свали изцяло и да се пренареди както трябва. Доста често и гредите трябва да се подменят. Има много работа, която започва с демонтирането на покрива. Затова ако сте се захванали с тази трудоемка дейност, специалистите от Кърти БГ винаги са готови да се притекат на помощ за демонтаж на покрив. Не се колебайте да им се обадите.

Демонтаж на покрив от керемиди и дървена конструкция

Преди всяко демонтиране на покрив екипът на Кърти БГ прави подробен технически оглед на работната площадка, след което се изчислява риска и начина на изпълнение на къртачните и демонтажни дейности.

Подготовката включва цялостно планиране (оборудване; етапи на действие, изготвяне на конструктивно становище, мерки за безопасност, и т.н.), което е толкова важно колкото и самото къртене, почистване и извозване.

Цялата планова дейност се извършва от компетентно лице, инженер с опит във всички фази на работата по разрушаването. Преди самата работа отговорник от Кърти.БГ подсигурява всичко необходимо за безопасен труд и навременна и първа медицинска помощ.

За демонтажите на ръка, рязане на метални колове и покриви Кърти.БГ ЕООД подсигурява собствен ток с няколко електрогенератора по 3 KW.

Видове покриви за демонтаж

Тъй като покривите са най-различни, работата по тях изисква опит с различните повърхности. Тук ще ви запознаем с различните видове покриви и какви опасности крият те.

Демонтиране на покрив в София

Плоските покриви крият своята опасност по ръбовете. Можете сложите различни плоскости по ръба на покрива, за да се избегне опасността от падане. Внимавайте и за процепи по самата повърхност на покрива. Има опасност от пропадане.

Стръмните покриви са опасни, защото можете да паднете от корниза, ако се подхлъзнете. Преди да започнете да поправяте стръмния покрив обезопасете ръбовете му. Колкото по-стръмен е покрива, толкова повече трябва да обезопасите. По възможност използвайте стълба. Ако все пак трябва да се качите на самия покрив внимавайте като стъпвате на повърхността независимо каква е.

Неустойчивите покриви са тези, които не са безопасна и сигурна опора, която да издържи на тежестта на човек. Всъщност почти всяка повърхност, дори и тази от цимент изтънява с годините, ламарините ръждясват и също стават доста нестабилна повърхност. Ако къщата е стара, съвсем възможно е и покривът й да е неустойчив.

Какъвто и да е вашия покрив, трябва да си осигурите безопасно място на него, на което да стъпите, за да работите по-спокойно. Ако все пак решите, че поправката на покрива ви е непосилна за вас задача, потърсете професионалната помощ на Кърти БГ.